Aurelian Bondrea, fondatorul Universității Spiru Haret, a încetat din viață. Anunțul l-a făcut chiar instituția de învățământ, prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.
În 1991, Aurelian Bondrea a înfiițat Fundația România de Mâine, prin care a implementat activități de învățământ, știință și cultură. Ulterior, în 2002, a fost înființată și acreditată Universitatea Spiru Haret.
“Cu profundă tristețe, comunicăm trecerea în neființă a fondatorului nostru, Profesorul Universitar Doctor, Aurelian Gh. Bondrea.Succesul celei mai mari instituţii de învăţământ superior privat din România este datorat preocupării sale continue pentru inovaţie în educaţie.
Timp de trei decenii, peste 330 000 de români au beneficiat de un acces generos la studii esențiale pentru împlinirea lor profesională și umană, urmând principiile părintelui învățământului modern, Spiru Haret: ‘Binele social necesită creșterea pozitivă a coordonatelor sociale ale fiecărui individ’.
Astăzi, știm că ideile, faptele și îndemnurile Domnului Aurelian Gh. Bondrea au contribuit fundamental la dezvoltarea societății, a culturii și a educației României de azi și de mâine.
Domnule Profesor, vă mulțumim pentru tot!
Universitatea Spiru Haret”, se arată în anunţ.
În decembrie 2019, procurorii DIICOT au desfășurat mai multe percheziții la Universitatea Spiru Haret, vizată fiind o grupare infracțională ai cărei membri au urmărit facilitarea promovării frauduloase de către foarte mulți studenți/masteranzi, atât a examenelor universitare anuale sau/și examene restante cât fraudarea inclusiv a sesiunilor de licență si master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019.
“În fapt s-a constatat că, pe parcursul anului universitar 2018-2019, unul dintre prorectorii instituției de învățământ, împreună cu secretari ai unor facultăți din cadrul universității, angajați care aveau acces la grilele de examen, precum și alte cadre din conducerea universității, inclusiv cadre didactice direct implicate în evaluarea finală a studenților, au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii de infracțiuni de corupție, infracțiuni de serviciu, falsuri intelectuale, uz de fals, divulgarea de informații nepublice, însușirea, fără drept, în întregime sau în parte, a operei unui alt autor și prezentarea ei ca o creație intelectuală proprie”, conform DIICOT.